Yılbaşına Nerede Girilmez - İzmir Narlıdere Naci Usta Restoran

Geçen hafta yılbaşı dolayısıyla eşim "iki senedir evdeyiz hadi bu sene dışarıya çıkalım yılbaşında" dedi. Bu fikir her ne kadar bu tarz mekanda eğlenme olayları beni açmasa da, bana da mantıklı geldi, bir değişiklik olur dedim, iki arkadaşım ve eşleri ile birlikte toplam 6 kişi yılbaşı gecesini bir makanda geçirmeye karar verdik. Şimdi hal böyle olunca tabi insan herşey tam olsun istiyor, o yüzden biz de İzmir'deki olası mekanları değerlendirip bir fiyat filtresinden geçirdikten sonra gördük ki, "yıldız tilbe ile yeni yıl coşkusu" tadındaki eğlenceler, şayet yıldız tilbeyi izlemeye gidip yıldız tilbeyi görmek istiyorsanız kişi başı yaklaşı 400 TL ye mal oluyor. Tabi biz de oha dedik.
Sonra ayrı bir olası mekan grubu daha keşfettik, bu gruptaki fiyatlar 90 (limitli içecek) ila 150 tl (limitsiz içecek) arasında değişiyordu. Konum ve müşteri profili düşünülünce bu mekanların bize daha çok hitabedebileceğini düşündük. Sonra limitli içecek olayında vazgeçip limitsiz içecek olmadan olmaz dedik ve olasılıkları üçe indirdik. Tercih sırasıyla Asansör Restoran, TexMex ve Naci usta restoran...
Asansör restoran gerçekten eşsiz bir mekan. Bu yüzden zaten sınırlı sayıdaki masalarının özellikle cam kenarındaki ve manzaraya maksimumda hakim masalarının tamamı biz yer ayırtmak için gittiğimizde rezerve edilmişti (mekan paraları peşin alıyor bu arada). Masa konumu fiyatı değiştirmediği için dandik konumdaki bir masaya oturup manzaranın tadını sonuna kadar çıkaran insanlarla aynı parayı verecek olmamız fikri bizi asansörden vazgeçirdi. Zaten sanırım geceye katılacak olanların genel yaş ortalaması da bizim 6 kişilik grubumuzun yaş ortalamasından biraz daha fazlaymış. Ama keşke asansördeki dandik konumu ve görece daha olgun bir kalabalığı kabul etseydik demedik mi yılbaşı gecesinin sonunda? Dediik!
Neyse, sonra TexMex'i düşündük ve konumu itibariyle gece taksi ile dönüşün zorluğu bakımından son olarak düşündüğümüz Naci Usta Restoran'a gitmeye karar verdik.
Naci Usta (normalde) gerçekten çok özel bir restorandır. Gerek restoranın mimarisi ve büyüklüğü, yemeklerin çeşitliliği, lezzeti ve servis kalitesi, gerekse müşteri profili bakımından dediğim gibi özel bir konumu olan bir mekandır. Rezervasyonu Naci Usta'da yaptırmaya karar verdikten sonra hemen soluğu orada aldık. Zengin meze menülerinden sınırsız içeceklerden yemek çeşitlerinden, eğlencede çıkacak olan sanatçılara kadar tüm bilgileri 17 saniye içinde verdi bir bayan bize. Sonrasında bizi oturacağımız masayı not alması için bir beye yönlendirdi. Mekanın masaları ve sandalyeleri gerçekten rahatttır, özellikle emin olmak için sordum " bu sandalyelere mi oturacağız?" diye ve "evet" yanıtını net olarak aldık. Hatta öyle ki masalar standart olarak dört kişilk olduklarından bize bir masa daha birleştireceklerini söylediler.Ücretin %50sini peşin olarak ödedikten sonra başladık o geceyi beklemeye.
Ve o müthiş gece geldi... Heyecanla mekana girdik. Bir de ne görelim, masa sayısı bize gösterilen krokidekinden 2 kat fazla. 4 kişilik masalara da 6 adet plastik sandalye koyarak mekana normaldekinden 3 kat daha fazla insan almayı becermişler. Ortam koca bir düğün salonu haline gelmiş.
Gördüğüm ilk saçmalıklar bunlardı. Sonra farkettim ki iki kişilik masalara konulan mezelerin miktarıyla 6 kişilklere konulan meze miktarı neredeyse aynı. Ama haklarını yemeyelim peyniri 4 kişilik koymuşlardı. Neyse dedik hadi boşverelim, içelim eğlenelim... Aaa bir de baktık mezeler bitti (acaba neden)... İnsan tabi sinir oluyor yandaki iki kişinin mezeler daha yarılanmamış bile, kaldı ki işin daha acısı onların masasında olup bizim masamızda olmayan mezeler de var. Ya sabır çekerek muhabbetimize devam etmeye, bu saçmalıkları görmezden gelmeye çalıştık. Saat 12 ye yaklaştığında yaklaşık üç buçuk saattir mekandaydık ve orada bulunduğumuz sürenin yarısında, gerek servisin iyi organize edilememesinden gerekse zaten masaya olması gerektiğinden az miktarda şey koyduklarından, bizim masa boştu. Artık dayanamadım ve ciddi anlamda isyan ettim bir garsona ve şikayetimi dile getirdim, ama iş işten geçmişti zaten saat 12 oldu, neyse iki hopladık eğlendik. O garsonla da sarılıp öpüştük. Sonra meyve servisi başladı... Garson da bizim masaya 4 adet kocaman tabakta kabuğuyla duran belki en iyi ihtimalle sadece yıkanmış portakal mandalin ve birkaç muzdan olulan tabağı bıraktı. Tabi başka masalara giden soyulmuş ve yemeye hazır servis edilen meyveleri görmesek buna da birşey demeyecektik ancak meyve olayı da tam bir fiyasko oldu. Manavdan alındığı gibi servis edilen meyveleri de Naci Usta Restoranın hanesine bir eksi olarak daha yazdık. Ve saat 12:30 a geldiğinde daha fazla dayanamayıp meyveleri de yemeden mekandan kaçarak uzaklaştık...
Bu hikayede benim canımı sıkan şey rezervasyon sırasında alenen kandırılmış olmak bir diğeri ise yılbaşı gecesi boyunca da kandırılmaya devam etmek. Naci Usta Restoran normalde tüm tanıdıklarıma tavsiye ettiğim özel günlerinde gidebilecekleri bir yer imajına sahipken artık kapısından girerken 20 kere düşüneceğim bir yer oldu. Yılbaşı kutlayacağız derken tanımadığımız birisinin görgüsüzce hazırlanmış düğününe gitmiş, iki kişilik servisi 6 kişi yiyerek kazığın alasını almış (gibi!?) olduk. Umarım İzmir Narlıdere Naci Usta Restoran diye Google'da aranınca bu yazı çıkar ve mekan yöneticileri bunu görür de bir sonraki yılbaşında firma imajını beş paralık etme pahasına üçün beşin hesabını yapmazlar. Gece ile ilgili tek güzel şey ana yemekteki hindi dolması dilimi ve ara sıcak olarak servis edilen bir kişi başına bir sigara böreği ile bir biber dolması idi. Müzik ve dans gece boyu sürdü tabi  pistte yer bulabilenlere...

EDİT: Mekan kısa bir süre önce kapanmış. (01.10.2012)

Comments

Anonymous said…
2011 yılbaşı gecesi için ben de yer arıyordum bunu okumam iyi oldu evet ben de henüz yer tespit edemedim burayı tercih etmeyeceğim kesin,uyrınız içi,n teşekkürler

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme