Video Dersler - C ile yazılmış basit bir aritmetik oyunu

Bu örneğimizde önceki örneklere göre biraz daha kapsamlı bir c programı yazıyoruz. Programda while döngüsü, if - else if yapısı, random sayı üretmemizi sağlayan rand() fonksiyonu ve random sayı üretme işlemini işlemci zamanına bağlı olarak yapmamızı sağlayan srand() ve time() fonksiyonlarının en temel kullanılış biçimleri anlatılmaktadır. Ortaya çıkan sonuç basit bir aritmetik 3 işlem oyunu olmaktadır. (Daha net izleyebilmek için player'in sağ altında bulunan tam ekran seçeneğini kullanmanızı öneririm.)

Programa ait kodu bu linkten indirebilirsiniz.




Comments

mumtaz said…
Öncelikle bu ilgi çekici dersler için teşekkürler. Bir an için izleyince, eski günler aklıma geldi, gerçekten. Eminim bir çok insanın işine yarayacaktır bu faydalı dersler. Devamının gelmesi dileğiyle :)
Şükrü OZAN said…
Hey gidi o eski günler :D ... Teşekkür ederim Mümtaz'cığım.
hazirladiginiz lab sinavi sorumuza benziyor sanırım hocam :)..epey oldu tabi
Şükrü OZAN said…
olabilir vallaha bekircim dedigin gibi gercekten de epey zaman oldu. dersi vermeye basladigimizdan son güne kadar hep ozgun seyler sormaya çalıştım öğrenci arkadaşlara. bir önceki yıllardan cevaplarını bulmalarını istemezdim çünkü hiç. umarım herkese olmasa bile senin gibi ilgili 3 5 kişiye dahi olsa ilginç bir iki örnek gösterebilmişimdir.

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme